Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Tucker Carlson VS The Economist


Ο καταπληκτικός Tucker Carlson ξεφτιλίζει έναν αναλυτή του φιλο-Ισλαμικού και φιλο-Κινεζικού Economist. Ο Economist παρομοίαζε τον Τραμπ με τον ISIS πριν τις εκλογές, και έλεγε ότι αν εκλεγεί ο Τραμπ θα ξεσπάσει μία μεγάλη οικονομική καταστροφή, ενώ οι αγορές εκτοξεύτηκαν μετά την εκλογή του.

Ο αναλυτής του Economist λέει ότι η μείωση των φόρων στις Αμερικανικές επιχειρήσεις που επιθυμεί ο Τραμπ θα αυξήσει τις ανισότητες, και ότι το ελεύθερο εμπόριο είναι καλό για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, επειδή αγοράζουν φτηνά προϊόντα. Ο καταπληκτικός Tucker του καρφώνει το μαχαίρι στην καρδιά, λέγοντας του ότι ακούει συνέχεια ότι αν σταματήσουμε να αγοράζουμε φτηνά Κινεζικά σκουπίδια ο κόσμος θα καταστραφεί, υπονοώντας ότι ο αναλυτής του Economist εκφράζει τις θέσεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, και των πολυεθνικών που έχουν την βάση τους στην Κίνα, και πολεμάνε τον Τραμπ χρηματοδοτώντας ΜΜΕ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το ελεύθερο διεθνές εμπόριο είναι σίγουρα ευεργετικό, αρκεί να γίνεται ανάμεσα σε ομοειδείς πολιτισμούς πχ ΗΠΑ-ΕΕ ή Ρωσία-Κίνα κλπ. Όταν υπάρχει ελεύθερο εμπόριο ΗΠΑ-ΕΕ-Κίνας θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογοι δασμοί, ώστε να ληφθεί υπόψη ότι τα Κινεζικά μεροκάματα είναι 1 με 2 δολάρια την ήμερα, και είναι αδύνατον για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να μάθουν να ζουν με 1 και 2 δολάρια την ημέρα προκειμένου να συναγωνιστούν τους Κινέζους.

Έχει φυσικά και σημασία ότι ο Economist είναι Βρετανικός, και οι Βρετανοί φοβούνται πολύ περισσότερο την Ρωσία και πολύ λιγότερο την Κίνα, ενώ οι Αμερικανοί φοβούνται πολύ περισσότερο την Κίνα και πολύ λιγότερο την Ρωσία.

Έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε τον βρώμικο πόλεμο που έχουν κάνει στον Τραμπ το Time και το Newsweek, τα δύο μεγαλύτερα Αμερικανικά πολιτικά περιοδικά, όπως φυσικά και ο Βρετανικός Economist, που είναι το μεγαλύτερο οικονομικό περιοδικό στον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=ZT03gjooVSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου